WIND2WIN

Човекът, който премахна 9000 тона боклук от плажовете на Мумбай

Любовта към океана провокира Afroz Shah да обедини силите на хората, за да ги отведе на дългото пътешествие към осъзнаването на проблема със замърсяването на плажовете и океаните.

17 ученици от Хавай и един въпрос - как замърсяването с пластмаса формира бъдещето на нашите океани

“Пазете мястото откъдето идвате, където и да е то”

Sea Chair by Studio Swine

Sea Chair е изработен напълно от пластмаса събрана от океана. Заедно с местни рибари, Студио Swine обработва на вода, парчетата пластмаса и превръща отпадъка в предмет с висока добавена стойност. 

19-годишен студент с технологични решения за почистване на Световния океан

The Ocean Cleanup Foundation започва като училищен проект, когато Слат е само на 17, с помощта на приятеля му Нгуен Тан. След 500 часа работа двамата създават система, която да събира пластмасата от океаните, базирана на движението на океанските течения.

Пластмасов океан - трейлър

Приключенски документален филм, с кадри от повече от 20 места по света, в рамите на 4 години. Изследователите Craig Leeson и Tanya Streeter, заедно с екип от международни учени разкриват причините и последствията от замърсяването с пластмаса.

4Ocean

4Ocean е глобално движение, което активно премахва боклука от океана, като същевременно вдъхновява хората да работят заедно за по-чисти морета и океани.

Алисън Тейл

Алисън Тейл, женска версия на “Индиана Джоунс”, пътува по света и с камерата си и розов еко сърфборд, за да сподели световните тайни за оцеляването, устойчивостта, здравето и щастието, през призмата на комедийния си, вдъхновяващ характер. 

"Магазин без опаковки"

Лорън Сингър e известна с това, че следва стратегията за нулеви отпадъци в ежедневието си. Работи и живее в Ню Йорк. Собственик на магазин, наречен “Магазин без опаковки” в Бруклин. В Нейният популярен блог, самата тя споделя подробности как тя води  естествен начин на живот, без да изпраща отпадъците си към депата. Тя прави минималното въздействие върху околната среда, което и вие също можете да направите, като замените ежедневните продукти за еднократна употреба с продуктите за многократна употреба.

Момичето, с нулев отпадък

Лорън Сингър от Ню Йорк разкрива ежедневието си и помага да променим начина, по който мислим за отпадъците. През последните две години е произвела боклук, който запълва 300 милилитрово  бурканче. 

Величествената найлонова торбичка

Разказания от носителя на наградата “Оскар” Джеръми Айрънс, документален видеоклип за живота на найлоновата торбичка, представя ужасната реалност за ситуацията в Калифорния по отношение на замърсяването с найлонови торбички.

Японския град без отпадъци "Камикацу"

Село Камикацу в Япония пое ангажимент за устойчивост на ново ниво. Докато останалата част от страната има рециклиране от около 20%, Камикацу надминава своите съседи с учудващо 80%.